Bornova oyun terapisi çocuklar için oldukça faydalı ve eğlencelidir. Oyun grubumuzda benzer deneyimler yaşayanlar bir araya gelir. Aileler, çocukları gelişip büyürken merkezimiz, oyun grubu hizmetiyle bu değerli zamanın tadını ailelerin çocuklarıyla birlikte çıkarmasına olanak tanır. Aynı zamanda ebeveynlerin günlük koşuşturmacadan kurtulmasını da sağlar. Hizmetimiz, çocuklara güvenli bir alanda oynama şansı sunar. Tüm oyun grupları benzersizdir ve bu grubun üyeleri, nasıl olmasını isterlerse onu yapmakta özgürdür.
Bazı oyun gruplarının bir aktivite, serbest oyun, hikaye zamanı ve bir şarkı söyleme gibi yapılandırılmış bir rutini vardır: Diğer oyun grupları daha rahat olabilir ve doğayla iç içe olmak, parka gitmek gibi farklı aktiviteler içerebilir. Oyun grubu hizmetimiz, herkes içindir ve ek ihtiyaçları olan çocukları olan aileleri desteklemek için mükemmel bir platformdur. Örneğin, otizm spektrum bozukluğu, gelişimsel gecikmesi veya davranışsal kaygıları olan çocukların gelişmesine, etkileşime girmesine fırsat tanır.
Çocukların, ebeveynleri veya profesyoneller onları denetlerken, sosyalleştikleri, serbest oyunlarda veya organize edilmiş etkinliklerde birlikte oynadıkları Bornova oyun terapisi içeriği, çok çeşitli etkinliklerden oluşmaktadır. Desteklenen ve topluluk olmak üzere iki temel oyun grubu türü vardır. Oyun yoluyla öğrenme seansları sunan oyun grubu, çocukların rahat ve samimi bir ortamda oyunla birlikte öğrenmelerini ve beyin gelişimlerini sağlar.
Her şeyden önce oyun grubu seanslarında genellikle serbest oyun ve planlı oyunların bir kombinasyonu
iç mekanda ve dış mekanda oyun, fiziksel oyun, sanatlar ve zanaat, müzik ve hareket, hikaye zamanı ve tekerlemeler, konuşma ve destek gibi faaliyetleri içerir. Tüm oyun grupları doğası gereği benzerdir. Amaç her zaman birlikte oynamak ve öğrenmektir. Bütün aileler farklıdır ve oyun gruplarımız hepsine hitap eder.
Bornova oyun grubu tavsiyesi almak isteyenlere, hizmet verdiği psikoloji alanında lider konumda olan merkezimiz önerilmektedir. Merkezimizin, oyun grubu misyonu ve vizyonu, katılımcıların duygusal gelişimlerine, özgüvenlerine, sosyal becerilerine ve ilişkilerine destek olmaya yöneliktir. Bu tür bir oyun grubunun misyonu, katılımcıların duygusal ifadelerini artırmak, stresle başa çıkmalarına yardımcı olmak, empati kurmalarını teşvik etmek ve sosyal becerilerini geliştirmektir.
Vizyonumuz ise, katılımcıların birbirleriyle destekleyici bir ortamda bağlantı kurmalarını ve güçlü, sağlıklı ilişkiler geliştirmelerini sağlayarak daha mutlu ve sağlıklı bireyler olmalarını hedeflemektir. Psikoloji merkezimizin oyun grubu hizmet prensibi, katılımcıların duygusal ve sosyal becerilerini geliştirmeye odaklanan destekleyici bir ortam sağlamaktır.
Bu prensip, katılımcıların kendilerini özgürce ifade etmelerine, duygusal olarak güvende hissetmelerine ve sosyal etkileşimde bulunmalarına izin verir. Oyun grupları genellikle belirli bir amaç etrafında organize edilir ve katılımcıların ihtiyaçlarına ve gelişim seviyelerine uygun etkinlikler içerir. Bu prensip altında, oyun grupları genellikle aşağıdaki temel ilkeleri benimser:
Oyun gruplarının faydalarına dair önemli kanıtlar vardır ve gelişmeye devam etmektedir. Peki, oyun grubunun faydaları nelerdir diye sorulacak olursa bu soruyu şu şekilde cevaplandırabiliriz: Yaşamsal gelişim, yaşamın ilk beş yılında gerçekleşir ve ilk yıl özellikle kritiktir. Beyindeki nöronlar, bu dönemde bağlantı kurar ve gelecek yılın temellerini atar. Oyun grubundaki oyun ve etkileşim sayesinde ortaya çıkan sosyal, duygusal, fiziksel ve entelektüel gelişim, zihin ve beden için mükemmeldir.
Bilgi oluşur ve beceriler geliştirilir. Çocuklar, sosyal becerileri ve dil becerilerini öğrenir. Çocukları anaokuluna ve hazırlığa bir sonraki adıma hazırlar. Ailelerin işi dünyanın en iyilerinden biridir ama çocuk yetiştirmek her zaman kolay değildir. Oyun grubu hizmetimiz, yükü hafifletmek için buradadır. Sizinle aynı yaşam aşamasındaki diğer insanlarla bağlantı kurabilirsiniz. Güvenli oyun gruplarımızda paylaşım yapabilirsiniz.
Oyun grubu kaç yaş aralığında olur sorusuyla da sıklıkla karşılaşmaktayız. Oyun gruplarına katılım, ne kadar erken başlarsa o kadar iyidir. İdeal ve önerilen oyun grubu yaş aralığı, 0 ila 6 yaştır. Çünkü 0 ile 6 yaş arası dönem, çocukların gelişimsel açıdan çok hızlı değişim gösterdiği ve temel becerileri kazandığı kritik bir zaman dilimidir. Bu yaş aralığındaki çocuklar, duygusal, sosyal, bilişsel ve motor becerilerini geliştirirken oyun oynayarak dünyayı keşfeder.
Aile danışmanlığı alanında uzman psikologlarımız.
+90 531 886 6647
psikolojiizmir@gmail.com
Alsancak, Talatpaşa Blv 72 k:2 D:2, 35220 Konak/İzmir